Manatu ma le Faʻaaogaina o le Bauxite

Alumini (Al) o le elemene sili ona u'amea i le pa'u o le lalolagi. Faʻatasi ma le okesene ma le hydrogen, e fausia ai le bauxite, o le alumini sili ona faʻaaogaina i le mining omea. O le vavaeeseina muamua o le alumini chloride mai le alumini uʻamea na i ai i le 1829, ae o le gaosiga faʻapisinisi e leʻi amataina seia oʻo i le 1886. O le alumini o se siliva paʻepaʻe, faigata, mama mama ma le mamafa o le 2.7. Ose ta'avale lelei o le eletise ma e matua'i fa'a'ele'ele. Ona o nei uiga, ua avea ma uamea taua.Alumini aluminiei ai le malosi fa'apipi'i mama ma o lea e fa'aaogaina i le tele o ituaiga o alamanuia.

 
O le gaosiga o alumina e fa'aaogaina ai le 90% o le gaosiga o le bauxite a le lalolagi. O isi mea o lo'o fa'aaogaina i alamanuia e pei o abrasives, refractory material, ma vaila'au. O loʻo faʻaaogaina foi le Bauxite i le gaosiga o le sima alumina maualuga, e avea o se vai e taofia ai le vai poʻo se faʻamalosi i le alamanuia suauʻu mo le faʻapipiʻiina o laʻau uʻamea ma fluxes, ma o se faʻafefe mo le uʻamea ma ferroalloys.

90c565da-a7fa-4e5e-b17b-8510d49c23b9
O le faʻaogaina o le alumini e aofia ai masini eletise, taʻavale, vaʻa, gaosiga o vaalele, uʻamea ma vailaʻau faʻasolosolo, fale ma fale gaosi oloa, afifiina (aluminium foil, apa), mea umukuka (meaʻai, ipu).

 
O le alamanuia alumini na amataina le atinaʻeina o tekinolosi mo mea toe faʻaaogaina ma mea alumini ma faʻatuina lana lava nofoaga autu e aoina. O se tasi o faʻamalosiaga autu mo lenei pisinisi o le faʻaitiitia o le faʻaaogaina o le malosi, e maua ai le tasi tone o alumini e sili atu ma le tasi tone o alumini muamua. E aofia ai le tuʻuina atu o le 95% alumini vai mai le bauxite e faʻasaoina ai le malosi. O tone uma o alumini toe fa'aaogaina o lona uiga o le fa'asaoina o le fitu tone o bauxite. I Ausetalia, 10% o le alumini gaosiga e sau mai mea toe faʻaaogaina.


Taimi meli: Oke-10-2024
WhatsApp Online Chat!