Kanata o le a tuʻuina atu le 100% totogi faaopoopo i luga o taavale eletise uma na gaosia i Saina ma le 25% totogi faaopoopo i le uamea ma le alumini.

Chrystia Freeland, le Sui Palemia o Kanata ma le Minisita o Tupe, na faʻasalalau se faasologa o faiga e faʻataʻatia ai le malae taʻalo mo tagata faigaluega Kanata ma faʻatauvaʻa ai le taʻavale eletise a Kanata (EV) ma le au gaosi uʻamea ma le alumini i totonu o le atunuʻu, Amerika i Matu, ma maketi o le lalolagi.

Na faalauiloa e le Matagaluega o Tupe a Kanata i le aso 26 o Aokuso, amata ia Oketopa 1, 2024, E 100% lafoga faaopoopo e totogi i luga o taavale eletise uma e faia e Saina. O nei mea e aofia ai ta'avale pasese eletise ma se vaega fa'atosina, loli, pasi ma veni. O le 100% totogi faaopoopo o le a sii i luga o le 6.1% o le tau o loʻo faʻatulagaina nei i taavale eletise a Saina.

Na faalauiloa e le malo o Kanata i le aso 2 o Iulai le 30 aso o faatalatalanoaga faalauaitele e uiga i faiga faavae talafeagai mo taavale eletise mai Saina. I le taimi nei, o loʻo fuafua le Malo o Kanata, mai ia Oketopa 15,2024, o le a tuʻuina atu foi le 25% tau faaopoopo i luga o oloa uʻamea ma alumini na faia i Saina, na ia fai mai ai o se tasi o sini o le gaioiga o le taofia lea o gaioiga lata mai a Kanata fefaʻatauaʻiga.

I luga o lafoga lafoga i luga o oloa uamea ma alumini a Saina, na tatala ai se lisi muamua o oloa ia Aukuso 26, Fai mai e mafai e tagata lautele ona tautala aʻo leʻi maeʻa ia Oketopa.


Taimi meli: Aukuso-30-2024
WhatsApp Online Chat!