O i latou uma o uili alumini alumini, aisea ua i ai se eseesega tele?

O lo'o i ai se fa'aupuga i totonu o le pisinisi fa'aleleia o ta'avale e fa'apea, 'E sili atu le sefulu pauna mama i le puna nai lo le tasi pauna mama mai le puna.' Ona o le mea moni o le mamafa o le tautotogo e fesoʻotaʻi ma le saoasaoa o le tali atu o le uili, o le faʻaleleia o le uili o le a iai se aafiaga taua i le faʻatinoina o le taʻavale i suiga faʻatagaina nei. E oʻo lava mo uili tutusa le tele, o le ai ai se eseesega tele i latou mea faʻainisinia ma le mamafa pe a faʻaaogaina mea eseese ma faiga faʻaogaina. E te iloa e uiga i auala eseese e gaosia ai moalumini aluminiuili?

 
Tu'u kalave
O le fa'ameamea o le auala pito sili lea ona taua i totonu o le alamanuia u'amea. I le amataga o taimi anamua, na iloa ai e tagata le faʻaogaina o le kopa e gaosia ai auupega ma isi vaʻa e faʻaaoga ai auala e lafo ai. O se tekonolosi e faʻamafanafanaina ai le uamea i se tulaga liusuavai ma sasaa i totonu o se faʻamalo e faʻamafanafana ai i foliga, ma o le mea e taʻua o le "kalave lafo" o le faʻatumuina lea o le paluga atoa i le alumini vai i lalo o le gaioiga o le kalave. E ui lava o lenei gaosiga e taugofie ma faigofie, e faigata ona faʻamautinoa le tutusa i totonu o uili uili ma e faigofie ona maua ai ni pulu. O lona malosi ma lona fua e fai si maualalo. I aso nei, o lenei tekinolosi ua faasolosolo malie ona aveese.

Aluminum Alumea
Tu'u maualalo o le mamafa
O le lafo o le mamafa maualalo o se auala e faʻaogaina ai le mamafa o le kesi e faʻapipiʻi ai le uʻamea vai i totonu o se faʻamaʻi ma mafua ai ona faʻamaʻi ma faʻamalosi le faʻamalo i lalo o se mamafa. O lenei metotia e mafai ona vave faʻatumu le uʻamea i le uʻamea vai, ma talu ai e le malosi tele le mamafa o le ea, e mafai ona faʻateleina le mamafa o le uʻamea e aunoa ma le mitiina i le ea. Pe a faatusatusa i le kalave lafoaʻi, o le fausaga totonu o le maualalo-oomi uili lafo e denser ma sili atu le malosi. O le fa'aogaina o le mamafa maualalo e maualuga le gaosiga o le gaosiga, maualuga le maualuga o le tulaga o le agava'a, mea lelei fa'ainisinia o fa'amea, maualuga le fa'aogaina o le vai alumini, ma e talafeagai mo le gaosiga o le lagolago tele. I le taimi nei, o le tele o le ogatotonu i le pito i lalo o le uili e fa'aogaina ai lenei faiga.

 
Fa'avili milo
O le fa'avili vili e pei lava o le fa'agasologa o ata i tekinolosi sima. E faʻavae i luga o le kalave lafo poʻo le maualalo o le mamafa, ma faasolosolo malie ona faʻalautele ma manifinifi le uili uili e ala i le taamilosaga o le alumini alumini lava ia ma le extrusion ma le faʻalauteleina o le lau. O le uili uili e faia e ala i le vevela vevela, faʻatasi ai ma laina manino alava tafe i totonu o le fausaga, faʻaleleia atili le malosi atoa ma le faʻafefe o le uili. Ona o le maualuga o le malosi o meafaitino, o le mamafa o le oloa mama, ma nai va mole mole laiti, o se faiga e sili ona viia i le maketi o loʻo iai nei.

 
Fa'atasi fa'atasi
O le faia o se auala e faʻaogaina ai le faʻaogaina o masini faʻapipiʻi e faʻaoga ai le mamafa i paʻu uʻamea, ma mafua ai ona oʻo i latou i le faʻaogaina o palasitika ina ia maua ai faʻamaʻi faʻatasi ma ni mea faʻainisinia, foliga, ma lapopoa. A maeʻa le faʻamalosi, o le alumini alumini o loʻo i ai se fausaga sili atu i totonu, ma o le faʻagasologa o le faʻagasologa e mafai ona sili atu le vevela o le uʻamea, ma maua ai le lelei o mea faʻamafanafana. Ona o le mea moni o le faʻaogaina o tekinolosi e naʻo le faʻaogaina o se fasi uʻamea e tasi ma e le mafai ona fausia se foliga faʻapitoa, o avanoa alumini e manaʻomia ai le tipiina ma le faʻamalosiina o faiga pe a uma ona faʻamalosi, lea e sili atu le taugata nai lo le faʻaaogaina o tekinolosi.

0608_143515197174

Fa'aliga fasi vaega tele
Fa'apipi'i fa'atasi e mana'omia le tipiina o se aofa'iga tele o fua fa'atatau, ma o lona taimi fa'agaioiga ma tau e fai si maualuga. Ina ia ausia mea faʻainisinia e tutusa ma uili faʻapipiʻi tuʻufaʻatasia, aʻo faʻaitiitia le taimi faʻagaioiga ma tau, o nisi ituaiga uili taʻavale ua faʻaaogaina se auala e faʻaogaina ai le tele o vaega. E mafai ona vaevaeina uili faʻapipiʻi tele i ni vaega se lua ma ni vaega se tolu. O le muamua e aofia ai laugutu ma uili, ae o le pito i luma e aofia ai luma, tua, ma laugutu. Ona o fa'afitauli su'isu'i, e mana'omia ona fa'amaufa'ailoga le vaega e tolu o uili e fa'amautinoa ai le malu o le ea pe a uma le fa'apotopotoga. O lo'o i ai i le taimi nei auala autu e lua e fa'afeso'ota'i ai le uili fa'apipi'i tele ma le uili uili: tasi o le fa'aogaina o fa'amau fa'apitoa mo le feso'ota'iga; O le isi auala o le uelo. E ui lava e maualalo le tau o uili faʻapipiʻi tele nai lo uili faʻapipiʻi tasi, e le mama.

 
Oomi le lafo
Fa'atekonolosi fa'alumaina e fa'afaigofie ai le fa'agaioiina o vaega fa'apena fa'alavelave, tu'uina atu ia i latou mea fa'ainisinia sili atu, a'o tu'ufa'atasia le tu'u fa'atasia le lelei o mea uma e lua. O lenei faiga e aofia ai le sasaa o le uʻamea vai i totonu o se koneteina matala, ona faʻaaogaina lea o se faʻamalo maualuga e oomi ai le uʻamea vai i totonu o se limu, faʻatumu, faʻatupu, ma faʻamafanafana e faʻamaʻi. O lenei faiga fa'agaioiga e fa'amautinoa lelei ai le mamafa i totonu o le uili uili, fa'atasi ai ma mea fa'ainisinia e latalata i mea o le fa'amaufa'ailoga o le uili, ma i le taimi lava e tasi, e le tele naua mea e totoe e mana'omia ona tipi. I le taimi nei, o se numera tele o uili i Iapani ua faʻaaogaina lenei auala faʻaogaina. Ona o le maualuga o le atamai, o le tele o kamupani ua latou faia le togiina o se tasi o faʻatonuga o le gaosiga mo taʻavale uili taʻavale.

 


Taimi meli: Sep-10-2024
WhatsApp Online Chat!