Hva er forskjellene mellom 6061 og 6063 aluminiumslegering?

6061 aluminiumslegeringen og 6063 aluminiumslegeringen er forskjellige i deres kjemiske sammensetning, fysiske egenskaper, prosessegenskaper og bruksområder.6061 aluminiumslegering høy styrke, gode mekaniske egenskaper, egnet for romfart, bilindustri og andre felt;6063 aluminiumslegeringhar god plastisitet og formbarhet, egnet for konstruksjon, dekorasjonsteknikk og andre felt.Velg riktig type for å sikre optimal ytelse og ytelse.6061 og 6063 er to vanlige aluminiumslegeringsmaterialer som er forskjellige på mange måter. De to typene aluminiumslegeringer vil bli fullstendig analysert nedenfor.

Aluminiumslegering

Kjemisk sammensetning

6061 Aluminiumslegering er en høyfast aluminiumslegering, hovedsakelig inneholdende silisium (Si), magnesium (Mg) og kobber (Cu) elementer. Dens kjemiske sammensetning var preget av et høyere innhold av silisium, magnesium og kobber, med 0,40,8 % , henholdsvis 0,81,2 % og 0,150,4 %. Dette fordelingsforholdet gir 6061 aluminiumslegeringen høyere styrke og gode mekaniske egenskaper.

Derimot har 6063 aluminiumslegeringen lavere mengder silisium, magnesium og kobber. Silisiuminnholdet var 0,20,6 %, magnesiuminnholdet var 0,450,9 %, og kobberinnholdet bør ikke overstige 0,1 %. Det lave silisium-, magnesium- og kobberinnholdet gir 6063-aluminiumslegeringen god plastisitet og duktilitet, lett å bearbeide og forme .

Fysisk eiendom 

På grunn av forskjellene i kjemisk sammensetning er 6061 og 6063 aluminiumslegeringer forskjellige i deres fysiske egenskaper.

1. Styrke: På grunn av det høye innholdet av magnesium og kobberelementer i6061 aluminiumslegering, dens strekkstyrke og flytestyrke er høyere. Den er egnet for bruksscenarier som krever høyere styrke og mekanisk ytelse, for eksempel romfarts-, bil- og transportutstyr.

2.Hardhet: 6061 aluminiumslegeringshardhet er relativt høy, egnet for behov for høyere hardhet og slitestyrke, for eksempel lagre, gir og andre mekaniske deler. Mens 6063 aluminiumslegering er relativt lav hardhet, med god plastisitet og duktilitet.

3. Korrosjonsmotstand: På grunn av at kobberelementene i 6061 aluminiumslegering har korrosjonsmotstand og oksidasjonsmotstand, er korrosjonsmotstanden bedre enn for 6063 aluminiumslegering. Den er egnet for bruksscenarier med høye krav til korrosjonsbestandighet, som marint miljø, kjemisk industri, etc.

4. Termisk ledningsevne: 6061 aluminiumslegering har en høy termisk ledningsevne, egnet for høye varmeavledningskrav til elektronisk utstyr og varmevekslere og andre felt. Den termiske ledningsevnen til 6063 aluminiumslegering er relativt lav, men den har god varmeavledningsytelse, som er egnet for anvendelse av generelle varmespredningskrav.

Behandlingsegenskaper

1. Sveisbarhet: 6061 aluminiumslegering har god sveisbarhet, egnet for ulike sveisemetoder, som MIG, TIG, etc. 6063 aluminiumslegeringen kan også sveises, men på grunn av det høye silisiuminnholdet må passende sveiseprosesstiltak tas for å redusere følsomheten for termisk sprekkdannelse.

2. Skjærebehandling: fordi 6061 aluminiumslegering er hard, er skjærebehandling vanskeligere. Og 6063 aluminiumslegering er relativt myk, lett å kutte behandling.

3.Kaldbøying og støping:6063 aluminiumslegeringhar god plastisitet og duktilitet, egnet for alle typer kaldbøying og støping. Selv om 6061 aluminiumslegering kan også være kaldt bøyd og støping, men på grunn av sin høye styrke, trenger passende prosessutstyr og prosess.

4. Overflatebehandling: begge kan anodiseres for å forbedre korrosjonsmotstanden og dekorativ effekt. Etter anodisk oksidasjon kan forskjellige farger presenteres for å møte de varierte utseendebehovene.

Bruksområde

1.Aerospace felt: På grunn av sin høye styrke og utmerkede mekaniske egenskaper, er 6061 aluminiumslegering mye brukt i produksjon av strukturelle deler og mekaniske deler i romfartsfeltet. For eksempel flyrammen, flykroppens struktur, landingsutstyr og andre viktige deler.

2.bil arkivert: I bilproduksjon er 6061 aluminiumslegering mye brukt i motordeler, girsystem, hjul og andre deler. Dens høye styrke og gode mekaniske egenskaper gir pålitelig strukturell støtte og holdbarhet for bilen.

3. Konstruksjons- og dekorasjonsverk: På grunn av sin gode plastisitet og duktilitet og lett å behandle og forme, brukes den ofte i konstruksjons- og dekorasjonsteknikk. Slik som dør- og vindusramme, gardinveggstruktur, utstillingsramme osv. Utseendekvaliteten er utmerket og kan møte de ulike designbehovene.

4. Elektronisk utstyr og radiatorer: Siden 6061-aluminiumslegeringen har høy varmeledningsevne, er den egnet for produksjon av kjøleribben og varmeveksleren til elektronisk utstyr. God varmeavledningsevne bidrar til å sikre stabil drift av elektronisk utstyr og forlenge levetiden.

5.Ship and Ocean Engineering: Innenfor skipsbygging og havteknikk kan 6061 aluminiumslegering brukes til nøkkeldelene på grunn av skrogstrukturen og dens gode korrosjonsmotstand. Dens høye styrke og korrosjonsmotstand kan gi et pålitelig materialvalg for disse bruksområdene.

 

Aluminiumslegering

For å oppsummere er det noen forskjeller mellom 6061 aluminiumslegering og 6063 aluminiumslegering i deres kjemiske sammensetning, fysiske egenskaper, prosessegenskaper og bruksområder. I henhold til de spesifikke kravene, kan valg av passende type aluminiumslegering sikre den beste ytelsen og brukseffekten til materialet.

 


Innleggstid: 19. juli-2024
WhatsApp nettprat!